SAUERBRUCH HUTTON

The Arctic Spine, a region wide “Utilidor”, is a research and design project that looks at improving and nurturing the existing settlements in the Canadian Arctic. The term “Utilidor” speaks to a pipeline that carries basic utilities - heat, water, sewage and electricity lines, to provide the necessities for Arctic living. Inuvik, our sample study community, already has a “Utilidor” in the midst of the town, but it is poorly maintained, runs haphazardly over and around buildings, and provides insufficient utilities to the citizens. 


Wasserschultz Polizei - Switzerland

Based in Switzerland, a project that encompasses and looks out upon the bay must sit in its surroundings and provide security to all water patrons. The design allows for the building to project itself out over the surface of the water to view all boats and water activities and provide access to the shore for water police. Simple yet volumetric, the project attempts to blend in with its context and subtly interact with its surroundings.


Patrons Centre - Switzerland

Based in Switzerland, a project that encompasses and looks out upon the bay must sit in its surroundings and provide security to all water patrons. The design allows for the building to project itself out over the surface of the water to view all boats and water activities and provide access to the shore for water police. Simple yet volumetric, the project attempts to blend in with its context and subtly interact with its surroundings.


EU Office Tower - Holland

Based in Switzerland, a project that encompasses and looks out upon the bay must sit in its surroundings and provide security to all water patrons. The design allows for the building to project itself out over the surface of the water to view all boats and water activities and provide access to the shore for water police. Simple yet volumetric, the project attempts to blend in with its context and subtly interact with its surroundings.


University Business Campus - Italy

Based in Switzerland, a project that encompasses and looks out upon the bay must sit in its surroundings and provide security to all water patrons. The design allows for the building to project itself out over the surface of the water to view all boats and water activities and provide access to the shore for water police. Simple yet volumetric, the project attempts to blend in with its context and subtly interact with its surroundings.